maandag 11 november 2013

taart --> varkentjes taart!


 VARKENTJES IN DE MODDER TAART
hallo lieve mensen, ik kwam deze taart tegen en ik was er meteen veliefd op!
Hieronder staat hoe je hem zelf kunt maken! veel succes!!

Ingrediënten voor 12 personen

- een biscuit van 20 cm (zelf bakken en sommige taartwinkels verkopen ze ook gewoon)
- 2 x grote reep melk chocola van 200 gr (van de AH bijvoorbeeld)
- bekertje (250 ml) slagroom
- vulling voor de taart naar keuze (bijv. een laagje jam/vlaaifruit en een laag banketbakkersroom, slagroom of botercreme.
- 3 x een five-pack KitKat
- 1 pakje (250 gr) lichtroze marsepein

Hulpmiddelen

- taartzaag of groot mes
- sate prikker (voor de oogjes van het varkentje)
- lint
- plat bord of plank om de taart op te zetten

Voorbereiding

Van te voren maak je alvast de varkentjes, hier is geen echte werkwijze voor... gewoon een beetje boetseren!

Bereidingswijze

Doe de slagroom in een pannetje en zet op laag vuur.
Blijven roeren tot het net niet kookt.
Ondertussen de reep chocola in blokjes breken.
Als de slagroom bijna kookt, zet het vuur uit en in gedeeltes de blokjes chocola erdoor roeren.
Goed roeren tot je een gladde massa hebt.
Dit af laten koelen en dikker laten worden en af en toe roeren(duurt wel een poosje).

In de tussentijd je biscuit wat je al gebakken hebt in 2 lagen snijden, en je taart vullen met je vulling naar keuze.
Hou je taart voorlopig nog even op een broodplank of andere ondergrond wat je makkelijk kan ronddraaien want de zijkanten afsmeren wordt dalijk een lekkere kliederboel!
Breek alvast de kitkats in 2-en en leg ze klaar.
Kijk hoe het is met het chocolademengsel, als hij ongeveer zo dik is als bijv. vla kun je de zijkanten gaan insmeren ermee.
Gebruik een spatel of gewoon de achterkant van een mes.

Als je de hele taart rondom hebt ingesmeerd ga je de kitkats er tegenaan plakken.
Dit is een lastig klusje, de kitkats blijven nog niet genoeg plakken dus vallen af en toe om.
Zet ze dan een heel klein beetje schuin zodat ze tegen je taart aan leunen.
Als ze er allemaal omheen zitten doe je er snel een lint omheen en zet je ze allemaal mooi recht.

Als de rest van het choco mengsel nog net vloeibaar is giet je dit bovenop de taart.
Let op, als het nog te dun is gaat het door de kitkats heen lopen!

Vervolgens zet je de varkentjes in de nog zachte chocolade en zet de taart in de koelkast.

Serveertips

Na een uurtje kun je de taart op een mooi bord zetten en serveren, eet smakelijk!


veel plezier met het maken van de taart en eet smakelijk
dikke knorries van Puck!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten