zaterdag 23 november 2013

KookkunstWithFien! --> #2. Appelflap

Hooii kijkers,
Dit is nummer 2 van KookkunstWithFien. Deze keer maken we... Appelflappen!
Ik heb er heel veel zin in. En ik wens jullie ook allemaal reuze veel bakplezier.
Mmm.. Dat ziet er al lekker uit he? 
Appelflappen














Benodigdheden:
-10 plakjes bladerdeeg
-4 appels
-75 gram rozijnen
-1 eetlepel citroensap
-4 eetlepels kristalsuiker
-1 eetlepel kaneel
-1 ei
-2 eetlepels, extra voor de bovenkant kristalsuiker

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 .
Leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar om te ontdooien.
Schil de appels, halveer ze, snij het klokhuis eruit en snij de appelpartjes in kleine stukjes. 
Meng het citroensap met de appelstukjes. Was de rozijnen. Meng ze met het appelmengsel. Roer de suiker en de kaneel door het mengsel heen. Beleg een bakplaat met bakpapier.
Bedek je vingertoppen met water en maak de plakjes bladerdeeg een beetje vochtig. Schep er, per plakje, twee eetlepels vulling op. Vouw de appelflappen dicht en duw de randen goed aan. Je kunt hier eventueel een vork voor gebruiken. Leg de appelflappen op de bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de appelflappen met een kwastje met het eiermengsel. Dit zorgt ervoor dat de appelflappen een mooi bruin kleurtje krijgen. Bestrooi met de overige suiker. Bak de appelflappen voor 15 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn. Eet ze warm of koud.

Groetjes Fien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten