vrijdag 22 november 2013

KookkunstWithFien! --> #1. Chocolate Chip Cookies.

Heeii allemaal!
Lang geleden zeg. Ik had het best wel druk. Proefwerkweek, sinterklaas, verjaardagen, huiswerk. Pfff.. Vermoeiend! Maar nu heb ik dus weer lekker blogtijd! We zitten wel een beetje in kerstmis en half sinterklaas nog. Alleen ik heb daar de voorbereidingen voor klaar. :)). Ik ga een 5-delig kook item doen. Superhandig in alle feestdagen. Met koekjes vandaag. Echt superleuk. En heel lekker! Leuk voor een hightea! Of gewoon lekker lekker. Laten we snel beginnen met deze koekjes! Chocolate Chip, iedereen kent ze.
De lekkerste Chocolate Chip koekjes














Lets Cook! :)).  Koekjes voor; 24 porties. klaar in 30 minuten.


Benodigdheden: 
-225 gr zachte boter 
-200 gr kristalsuiker 
-225 gr bruine basterdsuiker 
-2 eieren 
-2 theelepels vanille-extract 
-375 gr bloem
-1 theelepel baksoda 
-2 theelepels heet water  
-1/2 theelepel zout 
-350 gr pure chocolade (grof gehakt) 
-125 gr fijngehakte walnoten
-1 theelepel baksoda 
Wat is baksoda? --> http://allrecipes.nl/kookhulp/46/wat-is-baksoda-.aspx




Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4).
Meng de boter, witte suiker en bruine suiker tot een gladde massa. Klop de eieren er een voor een doorheen en roer vervolgens het vanille-extract erdoor. Los de baksoda op in het hete water en voeg dit samen met het zout aan het beslag toe. Roer de bloem, chocolade stukjes en walnoten erdoor. Schep met een lepel bergjes deeg op een bakplaat (hoeft niet ingevet te worden, je kunt de bakplaat eventueel bedekken met bakpapier).

Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Als de koekjes al mooi bruin zijn, dan zijn ze al klaar. Ligt aan je oven.

Eetsmakelijk!
xjes Fien en tot de volgende keer. 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten